Innovative kindergarten in Seoul: learning the ABC in a natural way

The concept of “Flower + Kindergarten” revolves around a learning experience close to nature. Even adults are impressed by the building, which is designed with built-in slides in the winding staircase and generous play niches. It is the work of the local architect Jungmin Nam. Described as a breath of fresh air by the architect himself, the project created a playful learning atmosphere and a close relationship with nature for the children.

Kindergarten educational institution design innovative South Korea

A breath of fresh air in the middle of the southern Seocho district in Seoul


As in many large cities, the need for educational institutions in good surroundings has long been felt in Seoul, the capital of South Korea. Most of the kindergartens in the different city districts were built with a simple design due to lack of space.

Exterior facade limestone cream colored entrance area

A real landmark with yellow and pink entrance doors in the otherwise homogeneous cityscape

In order to defuse the current building situation, the “Flower + Kindergarten” project was brought about. According to the project goal, a solution was found to create a suitable learning environment in unfavorable location conditions. A typical problem for Seoul.

Kindergarten innovative construction plants entrance

Built-in planters at street level greet the children at the entrance

The building is located in an apartment complex on Yang-je Park, where children can learn close to nature and play undisturbed. The architect wanted to include the surrounding nature in the project. Green areas, open spaces and nature are thus made part of the learning process.

Kindergarten architecture plants close to nature park

Green wall with 230 built-in planters

The best possible use of the available space allows the children to experience a dynamic environment. The corridors alone differ from the usual class wings. This best possible conception leads to a varied learning atmosphere in which you can experience the changes in nature on a daily basis.

Green wall built in fiberglass reinforced concrete planter

A wonderful building for close-to-nature learning at an early age was planned, designed and realized by the architect Jungmin Nam

Kindergarten Seoul stairwell slide color scheme subtle

Pink walls, a staircase with a built-in slide and open spaces are extremely inviting

square window different height green wall

Square windows in different sizes and external walls made of limestone create an exciting effect

Entrance kindergarten modern blue

Spacious study rooms on four floors in a densely populated district

Planter wall integrated exterior facade building

Built-in reinforced concrete planters can be attached to different surfaces

Arched hallway lime green ceiling kindergarten Seoul

The window front follows the length of the stairwell and allows a view to the outside

Visit the rest of the site for more useful and informative articles!

Leave a Reply

Your email address will not be published.